gelukkig nieuwjaar!

Je zult wel denken volgens mij is Alida een beetje in de war….. Nou dat ben ik ook wel eens maar nu niet! Het is namelijk komende donderdag Chinees nieuwjaar. En omdat onze prachtige dochter uit China komt en wij het belangrijk vinden haar wat van haar geboorteland mee te geven wordt in huize van der Molen ook Chinees nieuwjaar gevierd.

Chinezen hebben veel tradities en rituelen rondom het nieuwe jaar. Wij doen niet alles maar een paar kleine rituelen vind ik leuk om te doen. Het kopen van een mooi bos bloemen met daarin in ieder geval de kleur rood. Rood staat in China voor vrolijkheid, geluk, voorspoed en overvloed en bovendien verjaagt rood ook het kwade. Dit is ook de reden dat vuurwerk meestal verpakt is in rood papier en zijn de versieringen, bijvoorbeeld de lampionen ook rood.   Verder staat familie centraal, kinderen brengen een bezoek aan ouders/grootouders en drinken dan thee en eten mandarijnen. Natuurlijk wordt er ook lekker gegeten…. Je mag drie keer raden wat wij ‘s avonds eten……

Speciaal voor het Chinees nieuwjaar heb ik 2 kleurplaten gemaakt.

gelukkig nieuwjaar wij wensen jullie een gelukkig nieuwjaar

Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar! Misschien nog wel even leuk om te vertellen dat het dit jaar het jaar is van het schaap (soms ook wel aangeduid als geit) Mensen die geboren zijn in het jaar van het schaap zijn goed gemanierd, erg romantisch en houden er van om anderen te vertroetelen.

Veel liefs van Alida