Workshops op school

Ik geef workshops aan kinderen, dit kan in mijn atelier maar ook bij jou thuis of op scholen. De workshops kunnen altijd worden aangepast aan leeftijd, situatie, thema’s of gelegenheden.

Alida maakt..! geeft een workshop illustreren voor alle groepen van de basisschool. Uiteraard zijn de opdrachten aangepast aan de verschillende leeftijden. Tijdens de workshop vertel ik globaal wat het werk van een illustrator/ontwerper inhoudt en laat ik verschillende werken/ontwerpen van mij zien en hoe ik deze heb gemaakt. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Dit kan zijn:

  • maak je eigen stripverhaaltje; verschillende gezichtsuitdrukkingen. Na het oefenen maak je je eigen strip.
  • ontwerp je eigen kaarten; je begint met te verzinnen wat je op een beterschap, verjaardag, dankjewel, veel succes of een andere kaart kan tekenen. Na het verzinnen is het tijd om je eigen setje kaarten te maken.
  • maak de tekening af; je krijgt een zin en het begin van een tekening en die mag je verder afmaken. Denk aan: zet schapen en koeien in de wei, teken kriebelbeestjes in deze bloementuin, geef deze mannen en vrouwen een mooi kapsel of een mooie hoed, versier deze taart/ cupcakes, maak van deze vormen dieren, enz.
  • maak een illustratie bij een verhaal of gedicht, ik heb prachtige verhalen en gedichten die vragen om een mooie illustratie. Samen bekijken we hoe je dit het beste kan aanpakken.

De workshops duren minimaal een uur maar langer kan natuurlijk ook, iedereen gaat aan het einde van de workshop met een prachtige eigengemaakte illustratie naar huis.

Alle workshops kunnen worden aangepast aan verschillende thema’s. Heb je interesse stuur een berichtje via mail of de contactpagina, dan neem ik zo snel mogelijk contact op.