Even wennen……

Hallo allemaal,

Dit is veel te lang geleden…. maar ja ik denk dat voor iedereen er wel veel verandert is, bijna niks is meer hetzelfde of vanzelfsprekend. Tenminste hier niet. En dit komt niet alleen door corona maar ook door andere dingen………. dat het allemaal zo anders zou zijn had ik niet verwacht.

In februari ben ik met de opleiding Onderwijs assistent begonnen, voordat ik goed en wel onderweg was gooide corona roet in het eten. Mijn stage was al gestopt voordat hij was begonnen en de examens die ik had ingepland gingen niet door. Maar ondertussen zijn de examens weer ingepland (en heb ik de eerste al gehaald…) en de eerste weken stagelopen zitten er op.

En wat is dat stagelopen leuk!! Ik werk nu op een ontzettend leuke school, heb een inspirerende stagebegeleider en een klas vol met heerlijke kleuters. Ik geniet me suf, maar ben wel een beetje boel moe als ik thuis kom. En dan moet je nog studeren en je stage voorbereiden. Ik was even vergeten hoe dat was; leren voor een examen en begrippen stampen maar ook wist ik niet meer hoe vervelend leerkrachten kunnen zijn als je het niet helemaal met ze eens bent.

Over het algemeen vind ik het geweldig maar er moeten een paar kleine dingen veranderen want ik merk dat ik teveel op mijn lijstje heb en dat ik aan sommige dingen gewoon niet toe kom.

Ik heb dan ook besloten om alidamaakt.. op een zacht pitje te zetten. Dit houdt onder andere in dat ik voorlopig geen nieuwe ontwerp opdrachten meer aan neem. Ik heb nog een paar opdrachten lopen en eerlijk gezegd weet ik niet zo goed waar ik de tijd vandaan moet halen om aan ze te werken… maar ik maak af waar ik aan ben begonnen! dus dat komt goed. Ook gaan de workshops in mijn atelier even niet door, dit heeft niet alleen te maken met de drukte maar ook met corona, mijn atelier is gewoon te klein (maar daardoor wel heel knus en gezellig) De workshops in een box gaan wel gewoon door en daar komen binnenkort ook weer een paar nieuwe bij.

Alidamaakt.. gaat dus niet stoppen,sterker nog ik denk dat ik juist voor de onderbouw van de basisschool nog veel nieuwe dingen ga maken. Allemaal dingen die ik ook kan gebruiken op mijn stage school, de eerste kleur en kleikaarten zijn al gemaakt. Misschien kom ik nog wel op heel veel nieuwe idee├źn.

Houdt mijn Facebook pagina en website dus goed in de gaten voor informatie over de workshops in een box en over alle nieuwe dingen voor op de basisschool.

Veel liefs van Alida