Tulpendag

Elke derde zaterdag in januari is het tulpendag, dit is de start van het tulpenseizoen. Vanaf vandaag zijn tulpen volop verkrijgbaar in alle winkels. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij mij heeft al een bos staan pronken op tafel en terwijl ik dit schrijf denk ik: “straks bij de boodschappen maar weer een bosje meenemen.”

Vandaag maken de nederlandse tulpenkwekers een grote tulpenpluktuin op de dam in Amsterdam. Er komen 200.000 tulpen in alle kleuren van de regenboog op de Dam te staan. Vanaf 13.00 uur mag iedereen er door heen lopen en een gratis bosje tulpen plukken. Twee jaar geleden zijn wij hier geweest, dit was een erg leuke ervaring en een prachtig gezicht. Vooral al de toeristen die proberen originele foto’s te maken tussen de foto’s.

Voor mij vandaag geen tulpendag in Amsterdam maar gewoon een bosje bij de Albert Heijn, ook leuk. We hebben andere drukte vandaag straks eerst even naar Heerenveen naar Jumpstyle.

Jytte stuitert al weken door de kamer heen, maakt salto’s op ons bed en springt buiten van muur naar muur. Ook bekijkt ze talloze filmpjes van beroemde freerunners op Youtube. Vandaag mag ze een uurtje allerlei trucs uit proberen in het trampoline park. Jullie snappen dat ze daar heel veel zin in heeft. En als het te eng wordt doen Marcel en ik gewoon af en toe onze ogen dicht denk ik…..

Een fijn weekend allemaal! Liefs van Alida

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop